SAVREMENA OPREMA I MLADI KADAR - BUDUĆNOST OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
33381
post-template-default,single,single-post,postid-33381,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SAVREMENA OPREMA I MLADI KADAR – BUDUĆNOST OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI

SAVREMENA OPREMA I MLADI KADAR – BUDUĆNOST OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

U Opštoj bolnici Ćuprija stručno usavršavanje u poslednjih osam godina omogućeno je mnogim mladim lekarima, pa je tako prema rečima dr Slobodana Gajića, direktora Opšte bolnice Ćuprija u ovom periodu dodeljeno čak 40 specijalizacija iz raznih grana medicine i zaposleno 49 lekara.

“U proteklih osam godina bolnica je na neodređeno vreme primila 49 radnika, što smatram velikim uspehom. Pored toga, dodelili smo čak 40 specijalizacija a u protekle dve godine, 11 lekara specijalista uspešno je završilo svoje usavršavanje i vratilo se na svoja radna mesta. U pomenutom periodu, uže stručno usavršavanje završilo je dvoje specijalista anesteziologije, isto toliko radiologa, jedan psihijatar i doktorka pedijatar-neonatolog. To je naša budućnost, jer bez mladog stručnog kadra nema opstanka jedne zdravstvene ustanove”, kaže dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija.

Uz finansijsku podršku resornog ministarstva, u dijagnostički centar ove zdravstvene ustanove ka kojoj gravitira oko 220 hiljada stanovnika Pomoravskog okruga, do sada je stigla vredna dijagnostička oprema, a pacijenti na jednom mestu mogu da obave sve radiološke preglede koji zadovoljavaju najviše standarde raznih specijalnosti medicine.

“Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Opšte bolnice u Ćupriji, opremljena je sa dva skenera. Prvi je instaliran 2021. godine, dok je drugi 64-slajsni CT aparat u bolnicu pristigao prošle godine, u okviru projekta Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji se realizuje uz podršku Svetske banke. Pacijentima su na raspolaganju i digitalni rendgen aparati najnovije generacije, a od januara ove godine, u rad je pušten i savremeni digitalni mamograf, tako da pacijentkinje više neće čekati na pregled i skrining kontrolu. Takođe, Služba ultrazvučne dijagnostike, opremljena je i sa dva nova rendgen aparata, što omogućava efikasniji rad i kvalitetniju dijagnostiku”, kaže direktor Gajić.

Trend nabavljanja savremene medicinske opreme, koja kontinuirano stiže u Opštu bolnicu Ćuprija nastaviće se i u ovoj godini. Poslednja vest je da će Ćuprija biti jedan od deset gradova u Srbiji koji će od države dobiti magnetnu rezonancu, što će uticati na to da se predugačke liste čekanja na ovakvu vrstu dijagnostike smanje.

Prostorije koje su predviđene za magnetnu rezonancu su već adaptirane i infrastrukturno prilagođene za smeštaj i korišćenje ovog aparata. Opšta bolnica Ćuprija pored registrovane delatnosti za magnentnu rezonancu poseduje i licencu za ovaj aparat i ono što je najvažnije stručno medicinsko osoblje, zaključuje Slobodan Gajić, direktor Opšte Bolnice Ćuprija.