DO KRAJA SEPTEMBRA JE ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA ISPLATU 10.000 DINARA POMOĆI OSNOVCIMA ĆUPRIJE - Ćuprija.net
31431
post-template-default,single,single-post,postid-31431,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DO KRAJA SEPTEMBRA JE ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA ISPLATU 10.000 DINARA POMOĆI OSNOVCIMA ĆUPRIJE

DO KRAJA SEPTEMBRA JE ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA ISPLATU 10.000 DINARA POMOĆI OSNOVCIMA ĆUPRIJE

– Roditelji dece koja do 20. novembra tekuće godine navrše 16 godina imaju pravo na jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara, za koju će prijava trajati do 20 septembra. Prijava za jednokratnu pomoć države odvija se elektronskim putem i na portalu Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs., i nema veze sa jednokratnom pomoći koju opština Ćuprija dodeljuje za osnovce sa teritorije opštine, naglašava Đorđe Nešković, opštinski većnik za obrazovanje, i dodaje da je bilo slučajeva da pojedini roditelji koji dolaze da podnesu zahtev za novčanu pomoć koju dodeljuje opština Ćuprija, smatraju da se na istom mestu mogu prijaviti i za državnu pomoć.

Što se tiče jednokratne pomoći u visini od 10.000 dinara koju opština Ćuprija dodeljuje svim učenicima osnovnih škola na teritoriji opštine Ćuprija, do sada je za ovu vrstu opštinske pomoći podneto 750 prijava, a rok za podnošenje prijava je 30. septembar. Jednokratnu pomoć bi prema raspoloživim podacima trebalo da primi oko 1.600 dece, što znači da bi opštinskoj službi, odnosno kabinetu predsednika opštine, trebalo da bude podneto oko 1300 prijava.

Kako je ranije najavljeno isplata novca od strane države počeće 25. septembra dok će roditelji, odnosno staratelji na isplatu opštinske pomoći moći da računaju od 1. do 15. oktobra tekuće godine. Prema Neškovićevim rečima, deset dana pre konačnog roka za prijavu, roditelji koji se nisu prijavili za jednokratnu opštinsku pomoć za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Ćuprija, biće lično obavešteni da to mogu da učine u predviđenom roku.