SVE JE SPREMNO ZA 4. MOST KUP, OČEKUJE SE VELIKI BROJ UČESNIKA I BISTRA VODA - Ćuprija.net
31323
post-template-default,single,single-post,postid-31323,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SVE JE SPREMNO ZA 4. MOST KUP, OČEKUJE SE VELIKI BROJ UČESNIKA I BISTRA VODA

SVE JE SPREMNO ZA 4. MOST KUP, OČEKUJE SE VELIKI BROJ UČESNIKA I BISTRA VODA

Sa velikom radošću očekujemo takmičare na četvrtom revijalnom ribolovačkom Most kupu, koji će biti održan 17. septembra, na obalama Velike Morave, u centru Ćuprije – poručili su Jelena Petrović, direktorka TO i Slobodan Malinić, predsednik Udruženja rekreativnih ribolovaca “Varaličar”.

Spremni smo da ugostimo sve koji budu došli da pecaju na našoj najvećoj reci, a taj broj je sada oko 80 takmičara. Nadamo se da će ih do nedelje biti i više – rekla je Jelena Petrović. Ona je posebno najavila program koji će se odvijati u subotu, uoči Most kupa. Biće to prva “mala škola ribolova” za sve devojčice i dečake ćuprijskih vrtića i nižih razreda osnovih škola, koji izraze želju da okušaju ribolovačku sreću na Moravi.

Udruženje “Varaličar” je za potrebe školice ribolova angažovalo majstora, kreatora varalica Zorana Mojsinjskog iz Kruševca, koji će mališanima prikazati postupak izrade veštačkih mamaca i alate kojima to radi.

Četvrti ravijalni ribolovački Most kup imaće internacionalni karakter je će sa varaličarima iz Srbije pecati naši pobratimi iz Doboja u Republici Srpskoj. Imamo najavu da će nam u goste doći i jedna ekipa iz Modriče, a posebno je zadovoljstvo najaviti i prvo gostovanje ribolovaca iz Republike Hrvatske – rekao je Slobodan Malinić. On je naglasio da je u pitanju ribolov grabljivica varaličarenjem, odnosno veštačkim mamcima. To je tehnika koja iz godine u godinu dobija sve više poklonika i koja se razvija se u nekoliko kategorija, od nano i ultra lakog varaličarenja do teške kategorije koja podrazumeva opremu prilagođenu ribolovu velikih riba, kao što su smuđ, štuka ili som. Udruženje “Varaličar” ima odličnog partnera u Turističkoj organizaciji i Opštini Ćuprija, kao glavnom pokrovitelju manifestacije. Nadam se da će ovaj tandem uspešno realizovati i mnoge naredne ribolovačke kupove tokom godina, zaključuje Malinić.

Učesnike ovogodišnjeg „Most kupa“ očekuje doručak i osveženje na stazi, zahvalnice i pokloni za učešće, ručak i nagrade za najbolje. One će se deliti u nekoliko kategorija: pojedinačno, ekipno, za najmlađeg varaličara, za najveći ulov i za dame ukoliko ih bude na stazi.

U okviru 4. revijalnog ribolovačkog “Most kupa”, 16. septembra biće održana mala škola ribolova od 12 do 14 sati na plaži kod Moravskog mosta dok je takmičenje ribolovaca varaličara zakazano za nedelju 17. septembar od 8.30 do 14 sati.