OD 15. SEPTEMBRA VLASNICI NELEGALNIH OBJEKATA MOGU DA SE PRIJAVE ZA PRIKLJUČAK NA STRUJU, VODU I GAS - Ćuprija.net
31332
post-template-default,single,single-post,postid-31332,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OD 15. SEPTEMBRA VLASNICI NELEGALNIH OBJEKATA MOGU DA SE PRIJAVE ZA PRIKLJUČAK NA STRUJU, VODU I GAS

OD 15. SEPTEMBRA VLASNICI NELEGALNIH OBJEKATA MOGU DA SE PRIJAVE ZA PRIKLJUČAK NA STRUJU, VODU I GAS

Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će u roku od 30 dana, počevši od 15. septembra 2023, da podnesu prijave za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju ispunjavanjem formulara koji će biti dostavljen opštinama, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

Uredbom je predviđeno da priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive. Ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priključili na komunalno infrastrukturu.

Takođe, priključenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priključuje na infrastrukturu.

Uredbom je propisano da vlasnik može da podnese zahtev za privremeno priključenje na sve infrastrukturne mreže koje su utvrđene ovim dokumentom ili na samo neku od njih, o čemu će se izjasniti u zahtevu za privremeno priključenje koje bude podnosio. Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će u roku od 30 dana, počevši od 15. septembra 2023. godine, da podnesu prijave za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju na formularu koji će biti dostavljen opštinama.

Preuzmite uputstvo za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu OVDE: