AMAR LIČINA IZ NOVOG PAZARA DOBITNIK MATIĆEVOG ŠALA - Ćuprija.net
31279
post-template-default,single,single-post,postid-31279,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

AMAR LIČINA IZ NOVOG PAZARA DOBITNIK MATIĆEVOG ŠALA

AMAR LIČINA IZ NOVOG PAZARA DOBITNIK MATIĆEVOG ŠALA

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Amar Ličina, dvadesetdvogodišnji student književnosti iz Novog Pazara, dobitnik je prestižne književne nagrade “Matićev šal” za prvu knjigu pesama “Mera stvari” koja je prošle godine objavljena u izdanju Studentskog kulturnog centra iz Kragujevca.

“Velika je čast što sam na ovom mestu i što su o mojoj knjizi govorili pesnici, na čijem sam stvaralaštvu gradio svoj pesnički glas. To govorenje većeg kroz manje, je i bila moja namera i drago mi je što je žiri to video kao najveći kvalitet mog pesništva. Biti dobitnik nagrade Matićev šal, dodatna je satisfakcija i čast za mladog pesnika, a pre svega verifikacija dosadašnjeg rada, istakao je Amar Ličina.

“Nagrada Matićev šal se iz godine u godinu pokazuje kao veoma privlačna za mlade pesnike i zadovoljstvo mi je da kažem da je konkurencija ove godine daleko bolja u odnosu na nekoliko proteklih godina. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 25 naslova i što je još važnije,čak deset knjiga zadovoljilo je visoke kriterijume za dobijanje nagrade Matićev šal, istakao je Gojko Božović, predsednik žirija Matićevih dana.

Na prigodnoj svečanosti dodeljene su i nagrade pobednicima konkursa “Leti sve leti”, najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola na kvizu “Šta znaš o Matiću” i plaketa za prvonagrađeni rad na likovnom konkursu “Matiću u čast”, koja je ove godine pripala Momčilu Trajkoviću Momou, umetniku iz Beograda.