OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE - Ćuprija.net
31193
post-template-default,single,single-post,postid-31193,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Povodom obeležavanja 17. septembra, Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, ove godine se organizuju različite aktivnosti širom zemlje sa ciljem promocije Sektora i upoznavanja građana sa njihovim radom, opremom i vozilima.

Neke od tih aktivnosti su taktično-tehnički zborovi sa akcentom na prisustvu predškolaca i održavanje javno-pokaznih vežbi.

U Ćupriji je tim povodom na platou ispred Doma vojske organizovan taktičko-tehnički zbor, gde su pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice Ćuprija vršili simulaciju požar, simulaciju i gašenje požara masti u kuhinji, zapaljive tečnosti i čvrstih materija pomoću aparata sa suvim prahom. Demonstrirana je spremnost i obučenost vatrogasaca spasilaca da brzo i efikasno reaguju u slučajevima kada eventualno mogu da budu ugroženi životi građana i njihova imovina.

Ovu pokaznu vežbu pratila je edukacija dece predškolskog uzrasta nekoliko ćuprijskih vrtića „Šećerko“, “Bambi”, “Leptirić” i “Neven” koja su pored i tehnika koje se koriste u gašenju požara imala priliku da se upoznaju sa vatrogasnim vozilima i opremom kojom raspolaže Vatrogasno spasilačka jedinica u Ćupriji.