MOMČILO TRAJKOVIĆ MOMO DOBITNIK JE NAGRADE NA KONKURSU "MATIĆU U ĈAST" - Ćuprija.net
31230
post-template-default,single,single-post,postid-31230,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MOMČILO TRAJKOVIĆ MOMO DOBITNIK JE NAGRADE NA KONKURSU “MATIĆU U ĈAST”

MOMČILO TRAJKOVIĆ MOMO DOBITNIK JE NAGRADE NA KONKURSU “MATIĆU U ĈAST”

Momčilo Trajković MoMo, konceptualni umetnik iz Beograda dobitnik je nagrade “Matiću u čast”, na istoimenom konkursu, za rad “Česma”. Ovo je njegova druga nagrada po osnovu ovog konkursa, za koji je plaketu dobio 2016. godine za delo “Kocka je bačena”.

“Svoje radove koji su izlagani na ovom konkursu svih ovih godina, volim da nazivam radovima dobrog vremena, jer su svi nastali pod vedrim nebom, pošto u Ćupriji nemam atelje. Drago mi je što ovaj konkurs traje i što sam svojim stvaralaštvom dao doprinos u njegovom kreiranju, kaže dobitnik.

MoMo je autor koji od početka likovnog konkursa Matiću u čast, već čitavu deceniju, učestvuje sa najmanje dva rada tematski urađena na temu nadrealizma. Svake godine njegov rad je u užem izboru za nagradu i drago mi je da je ove godine, na ovaj mali jubilej nagrada pripala upravo njemu, istakao je Novak Novaković direktor muzeja.

Ove godine u postavci se nalaze 14 rada 24 autora a izložba će biti otvorena do 25. septembra.