nedelja sa matićem - Ćuprija.net
31158
post-template-default,single,single-post,postid-31158,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

nedelja sa matićem

nedelja sa matićem

U sklopu 42. Matićevih dana, organizovano je posebno druženje s glumcem koji je tumačio ulogu Dušana Matića. Tom prilikom, Narodna biblioteka srdačno je dočekala nove članove i podsetila prisutne na dragoceno književno stvaralaštvo ovog velikog knjževnika.

Bila je ovo prilaka da Gordana Marković, viši knjižničar u ćuprijskoj biblioteci, govori o značaju legat sobe Dušana Matića i detaljima iz njegovog života tokom boravka u Ćupriji. Uz to, Biblioteka je s ponosom organizovala promociju izložbe “125 godina od rođenja Dušana Matića kroz slike i dela,” koja je postavljena na platou kod Doma JNA. Ova izložba pruža duboki uvid u život i delo Dušana Matića, ističući njegov neizbrisiv doprinos sveukupnom kulturnom nasleđu.

Programom ovogodišnje manifestacije u nedelju 10. septembra od 17 sati predviđeno je tradicionalno pesničko druženje “Poeme u boji” kome će kao i do sada, pored domaćina, književnog kluba “Dušan Matić” prisustvovati pesnici iz čitavog Pomoravskog okruga.