NINOSLAV ERIĆ: KONAČNA ODLUKA, U ĆUPRIJI SE GRADI NOVA ŽELEZNIČKA STANICA - Ćuprija.net
31072
post-template-default,single,single-post,postid-31072,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NINOSLAV ERIĆ: KONAČNA ODLUKA, U ĆUPRIJI SE GRADI NOVA ŽELEZNIČKA STANICA

NINOSLAV ERIĆ: KONAČNA ODLUKA, U ĆUPRIJI SE GRADI NOVA ŽELEZNIČKA STANICA

U okviru projekta brze pruge Beograd – Niš, doneta je konačna odluka da se u Ćupriji gradi nova železnička stanica, saopštio je predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić. Ovu odluku potvrdio je u svojoj objavi na društvenim mrežama i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukfure.

Tokom protekla tri meseca projektanti brze pruge obišli su svaku opštinu koja je uključena u ovaj izuzetno značajan projekat i sa građanima razgovarali oko predloga najboljih rešenja problema koji bi eventualno mogli da se pojave.

Brza pruga značajno će ubrzati razvoj svih gradova i opština koje su na trasi, poboljšati kvalitet života ljudi i obezbediti nove investicije. Na ovaj način će se Beograd i Niš dodatno povezati dok će vozovi razdaljinu od 230 kilometara između ova dva grada prelaziti za oko 100 minuta.

Vrednost pruge je 2.755 milijardi evra u okviru kojih je grant Evropske unije koji iznosi 610 miliona evra. Ova pruga je najveći železnički projekat u modernoj istoriji Srbije.