ENERGETSKA SANACIJA I KONKURS PODRŠKE RADU UDRUŽENJA OBELEŽILI 113. SEDNICU OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
31063
post-template-default,single,single-post,postid-31063,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ENERGETSKA SANACIJA I KONKURS PODRŠKE RADU UDRUŽENJA OBELEŽILI 113. SEDNICU OPŠTINSKOG VEĆA

ENERGETSKA SANACIJA I KONKURS PODRŠKE RADU UDRUŽENJA OBELEŽILI 113. SEDNICU OPŠTINSKOG VEĆA

Usvajanje nacrta Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Opštine Ćuprija, bila je jedna od ključnih tačaka na dnevnom redu 113. sednice opštinskog veća. Cilj ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Ćuprija dok predlog Javnog poziva omogućava privrednim subjektima da se aktivno uključe u sprovođenje ovih važnih inicijativa.

Druga tačka devnog reda odnosila se na predlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za učešće lokalne samouprave u sufinansiranju programa udruženja sredstvima iz budžeta Opštine Ćuprija. Ukupan iznos sredstava kojim će se finansirati programi ćuprijskih Udruženja u tekućoj godini iznosi 2.000.000 dinara. Na ovaj način se direktno se podržava rad lokalnih udruženja a odluka o raspisivanju konkursa predstavlja važan korak ka podršci civilnom sektoru u raznovrsnim aktivnostima koje doprinose lokalnom razvoju. Prednost će imati programi socijalne, boračko-invalidske i zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci, zaštite izbeglica i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije,  podsticanja nataliteta, brige o starima i programi u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i zaštite životne sredine.

Rad većnika zaključen je razmatranjem i usvojanjem izmena finansijskih planova Gimnazije i  Turističke organizacije Opštine Ćuprija i dopunom finansijskog plana Ustanove za sport Sportskog centra “Ada”.