OPEN FLY IN ĆUPRIJA 2023 - Ćuprija.net
30987
post-template-default,single,single-post,postid-30987,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OPEN FLY IN ĆUPRIJA 2023

OPEN FLY IN ĆUPRIJA 2023

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Aero Klub Ćuprija zasijao je u punom sjaju kao organizator ovogodišnjeg Aero Skupa “Open Fly In” , okupivši više od 30 lakih letelica i njihove hrabre pilote, koji su demonstrirali vazdušne akrobacije i veštine pred oduševljenom publikom. Posetioci skupa su pored ovih letelica mogli da vide i nove helikoptere koje koristi Vojska Republike Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovaj događaj privuklo je brojne posetioce iz Ćuprije i okoline, kao i zaljubljenike u vazduhoplovstvo koji su mogli da posmatraju neke od najuzbudljivijih vazdušnih performansi. Piloti su se takmičili u spretnosti i preciznosti, izvodili zadivljujuće akrobacije i demonstrirali svoje veštine i vrhunske letačke trikove.

– Aero skup kao što je ovaj u Ćupriji utiče na afirmaciju letačkog sporta i razvoj turizma u ovom delu Srbije, kaže Vojin Vučićević državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine i ocenjuje visokom ocenom ovogodišnju organizaciju događaja.  

– Kada se uzme u obzir površina lokalnog aerodorma i nedostatak većeg broja hangara za smešaj leteleca, dolazi se do zaključka da ovakav događaj nije lako organizovati dodaje predsednik Aero kluba Goran Stojković i nada se da će uz pomoć Ministarstva turizma, lokalne samouprave i ostalih nadležnih organa uspeti da trajno reši prepreke koje utiču na rad kluba.

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka događaja bio je takmičarski deo, gde su piloti ocenjivani na osnovu preciznosti i kreativnosti svojih  akrobacija. Pobednici su nagrađeni aplauzom publike i priznanjem za svoj izvanredan trud.