MINISTARSTVO ZA JAVNA ULAGANJA ODOBRILO 62 MILIONA DINARA ZA SANACIJU VRTIĆA ŠEĆERKO - Ćuprija.net
30857
post-template-default,single,single-post,postid-30857,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MINISTARSTVO ZA JAVNA ULAGANJA ODOBRILO 62 MILIONA DINARA ZA SANACIJU VRTIĆA ŠEĆERKO

MINISTARSTVO ZA JAVNA ULAGANJA ODOBRILO 62 MILIONA DINARA ZA SANACIJU VRTIĆA ŠEĆERKO

Ministarstvo za javna ulaganja i Opština Ćuprija potpisali su ugovor o rekonstrukciji  i sanaciji vrtića „Šećerko“, teško oštećenog u junskim poplavama. Ugovor su, u ime ministarstva, potpisali ministar Marko Blagojević i Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija, a sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su Uredbom Vlade RS o državnom programu obnove objekata javne namene oštećenih usled dejstva poplava u maju i junu 2023. godine.

Valja podsetiti da su neposredno nakon poplava predstavnici vlade i resornih ministarstava obišli sva ugrožena područja, kako bi program obnove što pre počeo. Ćupriju je prvog dana jula posetila ministarka Jelena Begović i najavila sanaciju oštećenog vrtića.

Za  kompletnu rekonstrukciju i sanaciju vrtića „Šećerko“, Ministarstvo za javna ulaganja opredelilo je 62 miliona dinara, onoliko koliko je projektom i bilo predviđeno.

Opština će u skladu sa ugovorom sprovesti postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, formirati stručni tim koji će pratiti i kontrolisati izvođenje radova na objektu i vršiti stručni nadzor.