RAVNO-VODOM PLAV(N)O AUTORSKA IZLOŽBA MILOŠA STOJKVIĆA MINIĆA - Ćuprija.net
30771
post-template-default,single,single-post,postid-30771,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

RAVNO-VODOM PLAV(N)O AUTORSKA IZLOŽBA MILOŠA STOJKVIĆA MINIĆA

RAVNO-VODOM PLAV(N)O AUTORSKA IZLOŽBA MILOŠA STOJKVIĆA MINIĆA

U galerijskom prostoru muzeja Horeum Margi-Ravno otvorena je izložba arhitektonsko-umetničkih ostvarenja akvatekture nastalih tokom desetogodišnjeg stvaralaštva Miloša Stojkovića Minića.

Simbolično nazvana Ravno-Vodom plav(N)o, izložba je zamišljena kao retrospektiva, sa posebnim fokusom na arhitektonsko-umetničku operativnu praksu grupe Amrio i arhitektonskih radova nastalih pod uticajem autorovih istraživanja koja su vezana za vodu u arhitekturi.

– Izložba je zamišljena kao svojevrsna promocija umetničkih projekata H3O2 a namera je da se prikažu umetnički radovi koji su nastali u okviru dosadašnjih projekata, kaže mladi arhitekt i vizuelni umetnik Miloš Stojković Minić i naglašava da je ovom izložbom stvorena prilika da se publici u Ćupriji prikaže arhitektonsko-umetnička praksa današnjice i prošire mogući vodom pla(v)ni horizontni akvatekture.

Miloš Stojković Minić je Ćupričanin, rođen 1992. godine. Diplomu master inženjera arhitekture stekao je na Univerzitetu u Beogradu a trenutno studira Doktorske akademske studije arhitekture i urbanizma. Osnivač je Atrio grupe za arhitektonsku i umetničku operativnu praksu i tvorac H302 umetničkog projekta i koncepta prateće radionice. Dobitnik je nagrade Udruženja arhitekata Srbije za najuspešniji studentski projekat arhitekture za 2016. godinu i drugih brojnih priznanja. Radove je do sada izlagao na stručnim i umetničkim izložbama u Beogradu i prvi put u rodnoj Ćupriji koju posetioci mogu da pogledaju do 7. septembra.