ĆUPRIJSKO KULTURNO LETO JE ZAVRŠENO, ZA KRAJ PREDSTAVA "ČIZMA MAČKU ČUVA" - Ćuprija.net
30722
post-template-default,single,single-post,postid-30722,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ĆUPRIJSKO KULTURNO LETO JE ZAVRŠENO, ZA KRAJ PREDSTAVA “ČIZMA MAČKU ČUVA”

ĆUPRIJSKO KULTURNO LETO JE ZAVRŠENO, ZA KRAJ PREDSTAVA “ČIZMA MAČKU ČUVA”

Letnji program ustanove kulture Ćuprija počeo je u julu a izvođenjem predstave “Čizma mačku čuva” i predstavljanjem mladih glumaca dečijeg jagodinskog pozorišta, zaokruženo je dvomesečno izvođenje sadržaja koji su mahom ove godine bili namenjeni najmlađim sugrađanima.

Predstava je rađena po tekstu Peđe Trajkovića a u režiji Petra Mitića. To je klasična bajka smeštena u savremeno doba, edukativno-zabavnog karaktera nastala po motivima Šarla Peroa. Glavni junaci su deci dobro poznati, ovog puta u savremenom izdanju. Glavni junak je nesiguran i bespomoćan, a to je u psihologiji deci blisko osećanje, dok je mačak vrlo odlučan da svog prijatelja nauči istrajnosti, hrabrosti i veri u sebe i svoje mogućnosti.

U predstavi koja je izvedena u amfiteatru u Moravskom parku igrali su: Lena Šarenac, Marija Debeljaković, Mila Šuša, Teodora Dinić i Jovan Živković. Reakcije publike nisu izostale a iz Ustanove kulture Ćuprija najavljuju nkulturne sadržaje i u narednom mesecu.