ČETIRI INICIJATIVE GRAĐANA PRIHVAĆENO NA KONKURSU ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTA U LOKALNOJ ZAJEDNICI - Ćuprija.net
30586
post-template-default,single,single-post,postid-30586,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ČETIRI INICIJATIVE GRAĐANA PRIHVAĆENO NA KONKURSU ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

ČETIRI INICIJATIVE GRAĐANA PRIHVAĆENO NA KONKURSU ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Potpisivanjem ugovora o dodeli i korišćenju sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa kroz sprovođenje projekta “Direktno uključivanje građana”, završen je Javni konkurs koji je raspisala Opštna Ćuprija u saradnji sa Švajcarskim Helvetasom.

Sredstvima u visini nešto više od 6 miliona dinara biće finansirana četiri projekta koja su ispunila konkursne uslove i dobila pozitivne ocene konkursne komisije koja je ocenjivala predložene građanske inicijative.

– Dva predloga projekta dolaze od inicijative građana iz Ćuprije a odnose se na postavljanje ograde, klupica, golova i česme na lokaciji Poljančeta na Slaviji i ravnanje bedema, čišćenje korova i postavljanje nove ograde na stadionu „Radnički“. Druga dva predloga projekta tiču se izgradnje prilazne rampe za osobe sa invaliditetom na stadionu Šaranče u Mijatovcu i uređenja podloge za binu u domu kulture u Jovcu, kaže Vesna Stanković, predsednica komisije.

Učesnicima na konkursu koji su dobili sredstva za svoje projekte čestitao je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija. “Svi mi u Ćupriji zajedno učestvujemo u punjenju budžetske kase, pa je i najbolje kada se ta sredstva troše u skladu sa predlozima i idejama samih građana” rekao je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija i poželeo da naredne godine u više mesnih zajednica opštine bude više projekata.

Projekat od javnog značaja „Direktno uključivanje građana“ omogućava neposredno učešće građana u rešavanju određenih problema lokalnih zajednica odnosno određenog područja – deo ulice, ulicu, blok zgrada, stambene zajednice ili mesnu zajednicu kao najšire područje.