REKONSTRUKCIJA KALDRME U CENTRU GRADA O TROŠKU IZVOÐAČA RADOVA - Ćuprija.net
30430
post-template-default,single,single-post,postid-30430,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

REKONSTRUKCIJA KALDRME U CENTRU GRADA O TROŠKU IZVOÐAČA RADOVA

REKONSTRUKCIJA KALDRME U CENTRU GRADA O TROŠKU IZVOÐAČA RADOVA

Otpočeli su radovi na sanaciji kaldrmisanog dela Karađorđeve ulice, pa će se tako u narednih dvadesetak dana, saobraćaj odvijati neizmenično u jednoj traci, uz poštovanje signalizacije na mestima gde su radovi u toku. Radove na prepakivanju kocki i nivelisanju kaldrmisanog kolovoza, o svom trošku, obavlja prvobitni izvođač radova, izjavio je Dejan Ristić, direktor JKP “Ravno 2014.”

Pojava ulegnuća na kolovozu nije iznenađujuća, jer je nastala zbog očekivanog prirodnog sleganja tla i materijala. Kako je pre postavljanja kocki, čitavom dužinom saobraćajnice urađena nova vodovodna mreža, većeg promera sa iskopima rova i do 2 metra, bilo je očekivano da dođe do sleganja tla, pa su se tako i pojavila ulegnuća i neravnine na saobraćajnici. Iz tog razloga, nakon prvobitnog postavljanja kaldrme nije urađeno fugovanje kocke dodatnim materijalima, već će fugovanje spojnica biti završeno odmah po sanaciji kolovoza, u okviru predmetnih radova, dodao je direktor Ristić.

Optimalni rok za završetak radova je 20 dana, a saobraćaj će se u ovom delu Karađorđeve ulice odvijati usporeno, zbog povremenog zatvaranja trake u kojoj se bude radilo, ističe Ristić i dodaje da će uložiti napore da se saobraćaj odvija bez većih problema i da radovi budu završeni u predviđenom roku.