U NEDELJU JE CREVARIJADA, U TOKU SU FINALNE PRIPREME - Ćuprija.net
30211
post-template-default,single,single-post,postid-30211,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U NEDELJU JE CREVARIJADA, U TOKU SU FINALNE PRIPREME

U NEDELJU JE CREVARIJADA, U TOKU SU FINALNE PRIPREME

Turistička organizacija opštine Ćuprija uz podršku lokalne samouprave i brojnih sponzora organizator je 14. Crevarijade – najveće gastronomske manifestacije u Centralnoj Srbiji.

Za ovogodišnju Crevarijadu vladalo je veliko interesovanje učesnika a u prilog tome govori i podatak o iskorišćenosti prostora u Moravskom parku za takmičenje. U pripremi specijaliteta od crevaca do sada je prijavljeno nešto više od 40 ekipa a pored domaćih učestvaće i ekipe koje dolaze iz drugih krajeva Srbije. Očekuje se i veliki broj posetilaca jer Crevarijada zbog svoje specifičnosti okuplja ljude koji vole ove gurmanske specijalitete a i samu zabavu koja se dešava tokom ovakvih susreta, kazala je Jelena Petrović, direktrorka turističke organizacije opštine Ćuprija i podsetila takmičarske ekipe da nakon dostave tanjira na žiriranje, ponude posetiocima preostalu količinu pripreljenog specijaliteta.

Program Crevarijade počeće u 17 sati okuljanjem ekipa a posetioce nakon takmičarskog dela očekuje muzičko-zabavni program u kom će nastupati kulturno umetnička društva iz raznih krajva Srbije, dok je za večernje sate najavljen koncert Aleksandre Mladenović i Ljube Perućice.

Organizatori Crevarijade mislili su i na najmlađe postioce s obzirom da su oni čuvari tradicije pa će tako za njih biti organizovan program pod nazivom “Kad porastem biću crevar” gde će se uz edukatore, animatore i određene rekvizite simulirati priprema crevaca i obilazak takmičarskih ekipa. Gost ovogodišnje manifestacije je glumac i voditelj Stojan Đorđević.

Najbolje gurmane na 14. Crevarijadi očekuju i nagrade a pored najbolje biće nagrađene i najmlađe, ekipe kao i one čiji je štand urađen na najkreativniji način i ekipa čiji je tanjir najlepše dekorisan.