ĆUPRIJSKI PLANINARI OSVOJILI VRH TRIGLAVA - Ćuprija.net
30205
post-template-default,single,single-post,postid-30205,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ĆUPRIJSKI PLANINARI OSVOJILI VRH TRIGLAVA

ĆUPRIJSKI PLANINARI OSVOJILI VRH TRIGLAVA

Planinarsko društvo “Zubrova” ostvarilo je drugu internacionalnu akciju ove godine. Nakon uspešne akcije na Šar planini ekipa se uputila ka osvajanju najvišeg vrha bivše Jugoslavije – Triglava sa impozantnih 2864 metra nadmorske visine!

Prvobitni plan ekipe da krene Tominškovom stazom promenjen je zbog loših vreneskih uslova, te je ekipa bila primorana da krene iz mesta Rudino Polje na 1200 metara nadmorske visine. Nakon 13km i 1500 metara nadmorske visine, ekipa je stigla u planinarski dom, odakle je u ranu zoru nastavila put ka vrhu Triglava. Ekipa se zbog sloge, hrabrosti i timskog duha usepešno popela i vratila sa jednog od najsmrtonosnijih vrhova u Evropi. Istog dana započeli su novu etapu planinarenja, odlaskom ka prevoju Vršić na 1611 metara nadmorske visine, gde se nalazi drugi planinarski dom. S ciljem da iskoriste svaki trenutak i uz međusobno ohrabrivanje, savladali su još jednu prepreku, penjanjem ka brhu male Mojstrovke na 2333 metra nadmorske visine.

Naredni cilj ovog planinarskog društva, u septembru jeste najviši vrh Karpata – Moldoveanu.