MINISTARKA BEGOVIĆ: DRŽAVA SRBIJA POMOĆI ĆE POPLAVLJENIMA - Ćuprija.net
29879
post-template-default,single,single-post,postid-29879,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MINISTARKA BEGOVIĆ: DRŽAVA SRBIJA POMOĆI ĆE POPLAVLJENIMA

MINISTARKA BEGOVIĆ: DRŽAVA SRBIJA POMOĆI ĆE POPLAVLJENIMA

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Država Srbija će učiniti sve da pomogne svim građanima koji su pretrpeli ovakvu vrstu stresa i veliku materijalnu štetu, i pozivamo ih da urade neophodne administrativne poslove kako bi dobili pristup novcu koji je tu za njih, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, koja je u ime Vlade Republike Srbije, posetila Ćuprija.

Ministarka Begović je, u pratnji Jovice Antića, predsednika Opštine Ćuprija, njegovog zamenika Vladimira Vasiljevića i Ninoslava Erića, predsednika Skupštine opštine Ćuprija i narodnog poslanika, obišla nekoliko poplavljenih privatnih kuća i domaćinstava u Ćupriji i Supskoj, kao i vrtić „Šećerko“ na Slaviji.

„Država Srbija je zaista brzo reagovala. Odvojeno je više od 500 miliona dinara prve pomoći za sanaciju oštećenih kuća, za kuće i objekte koji se možda moraju srušiti ili su se srušili. Zahvaljujući stečenim iskustvima u poplavama koje su nas, nažalost, zadesile 2014. godine, imamo razvijene mehanizme kako ljudi što pre da dođu do novca koji im je zaista neophodan. Mi očekujemo da već za koji dan, od početka jula, počne naplata štete.“, izjavila je ministarka Begović. Ona je istakla da je Ćuprija dosta toga uradila od poplava 2014. godine do danas i dodala da je potrebno svuda u Srbiji identifikovati sve slabe tačke u sistemu koji je, prema njenoj oceni, decenijama bio zapuštan. Novih nepogoda uzrokovane klimatskim promenama sigurno će biti u godinama pred nama i moramo ih spremene dočekati.