SPORTSKE IGRE MLADIH U ĆUPRIJI, NA GRADSKOM STADIONU VIŠE OD 250 UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA - Ćuprija.net
29291
post-template-default,single,single-post,postid-29291,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SPORTSKE IGRE MLADIH U ĆUPRIJI, NA GRADSKOM STADIONU VIŠE OD 250 UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

SPORTSKE IGRE MLADIH U ĆUPRIJI, NA GRADSKOM STADIONU VIŠE OD 250 UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Karavan radosti i prijateljstva stigao je u Ćupriju. Na atletskom stadionu “Aleksandar Aca Petrović” nalazi se vi[e od 250 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola koji se nadmeću u disciplinama svojstvenim za ovu manifestaciju: “Koka – kola kup”,  turnir u malom fudbalu, košarka 3×3, između dve vatre i  trka na 60 metara.

Ovogodišnje aktivnosti u okviru Sportskih igara mladih usmerene su na ponašanje na sportskim terenima, pre svega dece, ali i roditelja, vođa ekipa, učitelja, nastavnika i svih onih koji se budu našli u ulozi navijača. Imajući u vidu da su Sportske igre mladih najveća amaterska sportska organizacija za decu i mlade u Evropi, sigurno je da će poruke koje promovišu fer-plej, toleranciju i pozitivne sisteme vrednosti čuti veliki broj ove populacije.

Ovogodišnje Sportske igre mladih održavaju se po parolom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ a u godini kada se obeležava i jubilej ove manifestacije u Srbiji, kompanija Dunav osiguranje nastaviće praksu nagrađivanja sa tri stipendijska osiguranja po hiljadu evra za tri pojedinca – učesnika Igara koji budu primer fair-playa i druženja. Takođe, nagrađeni će biti i SIMOVCI koji na događajima u okviru Karavana radosti i prijateljstva i Državnog finala pošalju najkreativnije poruke na temu “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, odnosno protiv svih vidova vršnjačkog nasilja. Svoj glas moći će da daju i svi oni koji prate Dunav osiguranje Sportske igre mladih na društvenim mrežama, a i za njih će biti obezbeđeni pokloni. Novina je i da će ove godine biti izabrana i “najbolja” publika, a SIM i Dunav osiguranje će na kraju godine obezbediti nagrade za decu iz tog grada.