VUKOVCI IZ KRUŠARA U AKCIJI ULEPŠAVANJA SVOJE ŠKOLE - Ćuprija.net
29210
post-template-default,single,single-post,postid-29210,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VUKOVCI IZ KRUŠARA U AKCIJI ULEPŠAVANJA SVOJE ŠKOLE

VUKOVCI IZ KRUŠARA U AKCIJI ULEPŠAVANJA SVOJE ŠKOLE

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Reparacija starog školskog nameštaja, iscrtavanje sportskog terena, farbaje ograde i oslikavanje zidova škole, deo su aktivnosti po projektu “ARISE” koje je OŠ “Vuk Karadžić” iz Ćuprije organizovala u Krušaru u jedinici škole koju pohađaju učenici ovog mesta.

“Cilj nam je da se naši učenici upoznaju i druže. Rezultat toga je renoviranje i ulepšavanje prostora u školi u Krušaru. Oplemeniti prostor a deci dati mogućnost da iskažu svoju kreativnost i pokažu zanatsko umeće. Tako će više voleti i ceniti to što su sami uradili”, rekao je Dušan Petkovič pomoćnik direktorke škole.

Projekat “ARISE” se pored ćuprijske škole sprovodi u još četiri škole u Srbiji a jedan od fokusa projekta je motivacija učenka za redovno pohađanje osnovnog i kasnije srednjoškolskog obrazovanja. Realizacija projekta u ovoj školi traje već nekoliko meseci, sprovodi se sa centrom obrazovne politke škole a kroz razne aktivnosti doprinosi se ostvarivanju projektnih ciljeva.

Učenike i zaposlene u školi u Krušaru obišla je direktroka Vesna Vijorović i zajedno sa njima učestvovala u oslikavanju zidova na kojima se nalaze slike koje asociraju na neke od predmeta koji se predaju u školi.