DAN OTVORENIH VRATA U SREDNJOJ MEDICINSKOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI, MESTA IMA ZA BUDUĆIH 120 UČENIKA - Ćuprija.net
29068
post-template-default,single,single-post,postid-29068,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DAN OTVORENIH VRATA U SREDNJOJ MEDICINSKOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI, MESTA IMA ZA BUDUĆIH 120 UČENIKA

DAN OTVORENIH VRATA U SREDNJOJ MEDICINSKOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI, MESTA IMA ZA BUDUĆIH 120 UČENIKA

Učenici osmog razreda svih osnovnih škola u Ćupriji u prisustvu svojih nastavnika organizovano su posetili Srednju medicinsku školu u okviru ovogodišnjeg dana otvorenih vrata škole.

– Prema rečima Marije Ilić, direktorke ove obrazovne ustanove, Srednja medicinska škola ove godine upisuje 120 učenika, 60 na profilu medicinska sestra-tehničar i po 30 na odeljenju fizioterapeutskog i laboratorijskog tehničara. Osnovci su bili u prilici da dobiju sve relevantne informacije o obrazovnim profilima koji se upisuju u narednoj školskoj godini i o ostalim profilima za koji se učenici škole obrazuju, ali i da se upoznaju sa prostorom, organizacijom rada i nastavnicima škole.

– Nakon završetka školovanja najveći broj učenika nastavlja da studira na različitim fakultetma i na visokoj medicinskoj školi a znanja koja ponesu iz ove srednje škole im mnogo pomaže u tome, zaključuje direktorka Ilić.

Podsetimo, Medicinska škola u Ćupriji postoji 65 godina i ima regionalni značaj a učenici škole su sa Pomoravskog okruga i iz drugih delova Srbije.