VOJSKA SRBIJE NAJAVLJUJE VEŽBE GAĐANJA NA PASULJANAMA OD 22. MAJA DO 02. JUNA - Ćuprija.net
28825
post-template-default,single,single-post,postid-28825,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VOJSKA SRBIJE NAJAVLJUJE VEŽBE GAĐANJA NA PASULJANAMA OD 22. MAJA DO 02. JUNA

VOJSKA SRBIJE NAJAVLJUJE VEŽBE GAĐANJA NA PASULJANAMA OD 22. MAJA DO 02. JUNA

Pripadnici Vojske Srbije, izvodiće na vojnom poligonu “Pasuljanske livade ” od ponedljka 22. maja do petka 02. juna vežbu gađanja iz naoružanja.

U tom periodu biće zatvoren saobraćaj na putu Sisevac – Velika Papratna, Pasuljanske livade – Troglan bare – Mala Brezovica, Resavica – Nekudovo-Valkaluci i Senjski rudnik-Drenova glava-Troglam bara. Potrebno je da se stanovništvo i stoka evakuišu iz ovog područja tokom vremena izvođenja vežbe. Za lica i stoku koje se u navedenom periodu nađu na opasnom području neće biti davana odšteta u slučaju nesreće, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće posetavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Završetak gađanja će se označiti njihovim skidanjem i povlačenjem stražara. Najstrožije je zabranjeno prikupljanje nerasprsnutih zrna i njihovih delova a Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji ogu nastati ukoliko se ova odluka ne poštuje.