OPŠTINSKO VEĆE ODRŽALO 101. SEDNICU - Ćuprija.net
28788
post-template-default,single,single-post,postid-28788,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OPŠTINSKO VEĆE ODRŽALO 101. SEDNICU

OPŠTINSKO VEĆE ODRŽALO 101. SEDNICU

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Dopuna odluke o opštinskim putevima, koja je otvorila 101. sednicu, predviđa veću interakciju između službi nadležnih za održavanje i samih korisnika puteva. Tako nova odluka utvrđuje da korisnici puteva svakog decembra mogu da se obrate opštini, elektronski ili pisanim putem, i iznesu svoje primedbe i predloge na kvalitet puteva. Takođe je preciznije definisana i uloga službi koje održavaju puteve, pa su tako one obavezne da građane blagovremeno obaveste preko sredstava javnog informisanja o radovima ili prekidima saobraćaja na pojedinim putevima.

Naredna odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom odnosila sa na deo parcele u KO Kovanica ukupne površine 10 metara kvadratnih. Odeljenje za urbanizam opštine pripremilo je i narednu tačku dnevnog reda a ona se odnosila na davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini.Od nešto više od 1800 hektara poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini obradivo je preko 1500 hektara i ono će biti predmet zakupa odlučeno je glasovima većnika. Sednica je završena odlukom o izradi plana detaljne regulacije za izletište Vavilo. Plan utvrđuje proširenje i komunalno uređenje omiljenog izletišta građana Ćuprije.