VIŠE OD 200 MALIŠANA NA PRVOJ KVALIFIKACIONOJ SMOTRI DEČJIH ANSAMBALA U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
28740
post-template-default,single,single-post,postid-28740,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VIŠE OD 200 MALIŠANA NA PRVOJ KVALIFIKACIONOJ SMOTRI DEČJIH ANSAMBALA U ĆUPRIJI

VIŠE OD 200 MALIŠANA NA PRVOJ KVALIFIKACIONOJ SMOTRI DEČJIH ANSAMBALA U ĆUPRIJI

U organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i Kulturno umetničkog društva „Železničar“ iz Ćuprije, a pod pokroviteljstvom Opštine Ćuprija i Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije, u Ćupriji je održan prva kvalifikaciona smotra dečjih folklornih ansambala za Pomoravski okrug.

Svoje folklorno umeće pokazalo je više od 200 mladih učesnika iz Pomoravlja i drugih delova Srbije. U takmičarskom delu programa u kategoriji mlađih ansambala nustupili su: KUD Jovac, KUD “Sveti Nikola” iz Svojnova, KUD “Virinsko kolo” iz Virina i GKUD “Železničar” a u kategoriji starijih ansambala predstavili su se članovi KUD Glogovac, KUD “Virinsko kolo” iz Virina i KUD Izvor iz Lovaca. U revijalnom delu pored domaćina predstavili su se AKUD “Lola” iz Beograda i Udruženje “Era” iz Užica koji su maestralno izveli koreografije igara iz Šumadije i istočne Makedonije.

Pre početka takmičenja svi učesnici prve kvalifikacione smotre proštali su centrom Ćuprije i u Moravskom parku odigrali neka od najlepših tradicionalnih narodnih kola.