GRAĐANI ĆUPRIJE UPUTILI PORUKE I PITANJA NARODNIM POSLANICIMA - Ćuprija.net
28725
post-template-default,single,single-post,postid-28725,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

GRAĐANI ĆUPRIJE UPUTILI PORUKE I PITANJA NARODNIM POSLANICIMA

GRAĐANI ĆUPRIJE UPUTILI PORUKE I PITANJA NARODNIM POSLANICIMA

U okviru akcije  „Šta da se radi u Skupštini” inicijativa  Otvoreni parlament organizovala je uličnu akciju u Ćupriji da bi građane upoznala sa načinima na koje mogu da podnose inicijative i predloge Narodnoj skupštini, kao i kako mogu da kontaktiraju sa narodnim poslanicima, kako bi im ukazali na probleme od javnog interesa. Tokom akcije građani su ostavljali poruke i pitanja za narodne poslanike koje će tim Otvorenog parlamenta dostaviti Skupštini.

Ove akcije su do sada sprovedene u 23 grada i opštine u Srbiji, a nakon Ćuprije tim Otvorenog parlamenta održaće još 4 ulične akcije kako bi građanima ukazao na značaj koji parlament u jednom društvu treba da ima i zbog čega građani ne treba da odustanu od insistiranja da poslanici rade u javnom interesu. Građani koji nisu bili u prilici da posete akciju pitanja poslanicima mogu poslati i preko sajta Otvoreniparlament.rs.

Do sada, akcije su, osim u Ćupriji, organizovane i u Požegi, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Boru, Ćićevcu, Paraćinu, Knjaževcu, Aleksincu, Kuli, Irigu, Beogradu, Zrenjaninu, Mladenovcu, Barajevu, Aranđelovcu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Nišu, Vršcu i Šapcu.