NEDELJA CRVENOG KRSTA U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
28657
post-template-default,single,single-post,postid-28657,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NEDELJA CRVENOG KRSTA U ĆUPRIJI

NEDELJA CRVENOG KRSTA U ĆUPRIJI

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Crveni krst Ćuprije i ove godine, tradicionalno se pridružuje obeležavanju nedelje Crvenog krsta koja traje sve do 15. maja. Slogan ovogodišnje nedelje Crvenog krsta je „Sve što činimo, činimo od srca“. Ovaj slogan se ne odnosi samo na zaposlene i volontere Crvenog krsta, već i na sve ljude dobre volje, dobrovoljne davaoce krvi, donatore, kaže Slađan Mladenović, sekretar OO Crvenog krsta Ćuprija i dodaje da je tokom Nedelje crvenog krsta, organizovan niz aktivnosti koje su usmerene na promovisanje osnovnih postulata na kojima se rad ove humanitarne organizacije i zasniva a to su humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Veliku pažnju posvetili smo mladima, volonterima jer oni su naša snaga. Organizoval smo niz edukativnih radionica o problemu trgovine ljudima dok su ekipe Prve pomoći radile na osposobljavanju učenika za pružanje prve pomoći. Nagradili smo i najuspešnije radove pristigle po osnovu konkursa “Krv život znači”.

Kao i nebrojano puta do sada, akcije dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuju u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi dokaz su da nam nikada humanih ljudi nije nedostajalo. U proseku oko 40 davalaca krvi odazove se ovakvim akcijama od kojih su mnogi dragocenu tečnost dali više od 50 puta.

I u najtežim periodima, Narodna kuhinja koja funkcioniše u okviru crvenog krsta nije prestajala sa rado. Trenutno, ovu uslugu koristi 500 lica, a lokalna samouprava iz budžeta opštine Ćuprija za narodnu kuhinju u ovoj godini izdvojila je pet miliona dinara.

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Ćuprije realizovaće i tradicionalnu akciju “Paket za novorođenu bebu” koja je namenjena svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta.