SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA NAJBOLJE ZDRAVSTVENE RADNIKE U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
28617
post-template-default,single,single-post,postid-28617,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA NAJBOLJE ZDRAVSTVENE RADNIKE U ĆUPRIJI

SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA NAJBOLJE ZDRAVSTVENE RADNIKE U ĆUPRIJI

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

12. maj je Međunarodni dan medicinskih sestara koji se tradicionalno proslavlja širom sveta u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva u svetu.

„Ovo je jedinstveni dan u godini kada se kreće pažnja na rad medicinskih sestara i tehničara i posvećuje posebna pažnja njihovoj ulozi u nezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi“, istakla je u svom obraćanju Danijela Radoičić, predsednica Udrženja zdravstvenih radnika Ćuprija i master menadžer u sistemu zdravstvene zaštite.

Udruženje zdravstvenih radnika Ćuprija obeležilo je ovaj praznik svečanom akademijom i uručenjem srebrnog znaka i zahvanica najboljim medicinskim sestrama i tehničarima Opšte bolnice Ćuprija a među nagrađenim zdravstvenim radnicima su i zaposleni u Zavodu za javno zdravlje Pomoravlje, Domu zdravlja u Ćupriji i Specijalnoj hirurškoj bolnici Medikus.

U kulturno umetničkom programu akademije učestvovao je hor Srednje medicinske škole.