PRIJAVITE SE ZA SUBVENCIJE ZA TOV JUNADI, SVINJA, JAGNJADI I JARADI - Ćuprija.net
28614
post-template-default,single,single-post,postid-28614,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PRIJAVITE SE ZA SUBVENCIJE ZA TOV JUNADI, SVINJA, JAGNJADI I JARADI

PRIJAVITE SE ZA SUBVENCIJE ZA TOV JUNADI, SVINJA, JAGNJADI I JARADI

Zainteresovani poljoprivrednici, do 21. maja mogu podneti zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za 2023. godinu, po osnovu Javnog poziva, koji je sredinom aprila raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici ili izvezena, odnosno upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od 1. jula 2022. godine.
Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.
Još jednom podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.