POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE REKE RAVANICE OD ZGRADE MUZEJA DO MOSTA U KURSULINOJ ULICI - Ćuprija.net
28514
post-template-default,single,single-post,postid-28514,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE REKE RAVANICE OD ZGRADE MUZEJA DO MOSTA U KURSULINOJ ULICI

POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE REKE RAVANICE OD ZGRADE MUZEJA DO MOSTA U KURSULINOJ ULICI

Javno preduzeće Srbijavode otpočelo je radove na održavanju i čišćenju regulacije reke Ravanice od mosta u ulici Danila Dimitrijevića do mosta u Kursulinoj ulici. Radovi obuhvataju uređenje obale i čišćenje regulisanog rečnog korita do mosta u Cetinjskoj ulici.

“Nakon sanacije dela obale korita Ravanice kod Suda, opasnost od izlivanja reke svedena je na minimum. Aktuelni radovi na čišćenju i izmuljavanju korita reke Ravanice, svakako će podići stepen bezbednosti od visokih voda, istakao je obilazeći radove Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Podsećamo da je Javno preduzeće Srbijavode 2018. godine izvelo radove na čišćenju i otkrivanju kamene regulacije korita, kao i ojačavanje betonskim zidovima na najkritičnijom tačkama u gradu, gde je došlo do oštećenja u poplavama koje su zadesile Ćupriju u maju 2014. godine.