NINOSLAV ERIĆ: VRATILI SMO “RADNIČKI” U SVOJE VLASNIŠTVO. ĆUPRIJA OPET IMA SVOJA DVA STADIONA - Ćuprija.net
27556
post-template-default,single,single-post,postid-27556,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NINOSLAV ERIĆ: VRATILI SMO “RADNIČKI” U SVOJE VLASNIŠTVO. ĆUPRIJA OPET IMA SVOJA DVA STADIONA

NINOSLAV ERIĆ: VRATILI SMO “RADNIČKI” U SVOJE VLASNIŠTVO. ĆUPRIJA OPET IMA SVOJA DVA STADIONA

Višegodišnje nastojanje rukovodstva opštine Ćuprija da vrati imovinu stadiona “Radnički” u svoje vlasništvo urodilo je plodom. Niz nepravilnosi i nelogičnosti tokom upisa stečajne mase fabrike šećera prilikom privatizacije mogli su građane Ćuprije da koštaju milione. U stečajnu masu pored imovine matične fabrike upisano je i okolno zemljište, koje je odavno bilo javna svojina, pa čak i okolne ulice. Jedna od njih je i ulica Borivoja Velimanovića, jedna od najprometnijih ulica u gradu.

O decenijskom problemu i onome što je prethodilo, govorili su Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i Jovica Antić, predsednik opštine.

– Prodaja fabrike šećera i niza nepokretnosti uz nju pratila je neverovatna neodgovornost ondašnjih stečajnih upravnika, dakle predstavnika države, ali i opštinskih čelnika. Ondašnja rukovodstva opštine dozvolila su da u stečajnu masu budu upisane čak i neke tranzitne gradske ulice. Ista takva neodgovornost, kod nekoliko garnitura opštinskih funkcionera, važila je i kada su u pitanju stadion „Morave“, Sokolski dom i Modna kuća. “22. decembar”. Zato je 2013-u, podvukao je Erić, Ćuprija dočekala bez ijednog otvorenog sportskog objekta koji je bio vlasništvo opštine. Zahvaljujući razumevanju nadležnih, pre svega u Direkciji za imovinu, svi ovi objekti, ali opet uz mnogo muka, vraćeni su i upisani kao javna svojina opštine.

Na maratonski spor, u kome je prvo trebalo utvrditi ko je pravi vlasnik na kraju je nadležni sud stavio tačku, vlasnik šećerane, firma „Braun šugar“ na ime poreza duguje opštini blizu 54 miliona dinara a vrednost stadiona procenjje na nešto više od 50 miliona. Epilog postupka je da se „Slavijanski“ stadion vraća se građanima Ćuprije a razlika od 3 i po miliona uplaćuje u budžet grada.

Ćuprija i njeni građani opet imaju dva svoja stadiona. Opšti interes je, uz dosta muke, pobedio pojedinačne, sebične interese.