POČINJE PRIJAVA ZA IZDAVANJE PENZIONERSKIH KARTICA - Ćuprija.net
27438
post-template-default,single,single-post,postid-27438,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČINJE PRIJAVA ZA IZDAVANJE PENZIONERSKIH KARTICA

POČINJE PRIJAVA ZA IZDAVANJE PENZIONERSKIH KARTICA

Republički fond PIO obezbedio je mogućnosti dobijanja Penzionerskih kartica nove generacije, koje će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Pravo na dobijanje ove kartice ostvaruju sva lica koja su u penziji i korisnici ostalih prava iz sistema PIO. Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice podnosi se od 15. marta 2023. godine, preko portala PIO fona (www.pio.rs) kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda.

U projekat Fonda uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova. Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju se izdaje fiskalni račun.