POČELO PROLEĆNO OZELENJAVANJA ĆUPRIJE, CVETNE SADNICE I PLATANI KRASIĆE PROSTOR GRADSKIH TRGOVa - Ćuprija.net
27433
post-template-default,single,single-post,postid-27433,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČELO PROLEĆNO OZELENJAVANJA ĆUPRIJE, CVETNE SADNICE I PLATANI KRASIĆE PROSTOR GRADSKIH TRGOVa

POČELO PROLEĆNO OZELENJAVANJA ĆUPRIJE, CVETNE SADNICE I PLATANI KRASIĆE PROSTOR GRADSKIH TRGOVa

Javno komunalno preduzeće „Ravno 2014.“ realizuje prolećnu akciju ozelenjavanje grada. U toku je prolećna sadnja sezonskih cvetnica, a istovremeno se radi na popunjavanju postojećih drvoreda i sadnji novih sadnica. Kada je u pitanju ozelenjavanje javnih površina u gradu, cveće je nezaobilazno. Cvetne leje na gradskom trgu ove godine popunjene su lukovicama lala u tri boje, dok će u narednim mesecima, prostor biti oplemenjen sezonskim cvetnicama.

Procenat visoke vegetacije u gradu je ono na čemu radimo, pa smo tako preduzeli sve potrebne korake da se to ostvari sadnjom drveća, koje uostalom i daje najviše benefita za zdravu životnu sredinu, kaže Dejan Ristić, direktor JKP “Ravno 2014.” Prolećno orezivanje drvoreda i planska sanacija i rekonstrukcija postojećih drvoreda, kao i uklanjanje starih, oštećenih i bolesnih stabala, takođe je jedna od aktivnosti zelenila. Planirano je da samo tokom ove godine, bude zasađen veliki broj novih sadnica, pretežno kuglastog javora, bagrema i jasena, platana, lipa i tuja kao i mlade sadnice niskog rastinja, ukrasnog šiblja i zelene ograde. Nove sadnice platana zasađene su i u parku sećanja na Nato agresiju.

Ono po čemu Ćuprija postaje prepoznatljiva jesu parkovske cvetne leje i viseće žardinjere na stubovima javne rasvete, pa će u skladu sa planom ove godine biti zasađeno oko 2500 sezonskih cvetnica.