94. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
27366
post-template-default,single,single-post,postid-27366,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

94. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

94. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Izmenom Odluke o načinu korišćenja budžetskih sredstava za programe udruženja i predlogom da buduće kontrolu trošenja svih budžetskih sredstava vrši tročlana komisija, započet je rad većnika na 94. sednici. Ovu promenu uslovila je izmena zakona kojim je ukinut rad Službe budžetske inspekcije a  nadležnost prepisuje Komisiji za analizu i proveru izveštaja.

Rad većnika nastavljen je usvajanjem finansijskog izveštaja PU “Dečija radost“ i izveštajem o radu za prethodnu godinu Muzeja „Horeum margi-Ravno“.

Narednom odlukom članovi veća su raspisali javni konkurs za ovu godinu za sufinansiranje programa udruženja. Za ovu namenu budžetom je izdvojeno pet miliona dinara, a na javni konkurs se mogu prijaviti sva udruženja registrovana na teritoriji opštine ili udruženja koja svoje programske aktivnosti ostvaruju na podrujčju opštine Ćuprija. Konkurs je otvoren do 24. marta, a sve dodatne informacije i obrazac za prijavu mogu se naći na zvaničnom sajtu opštine Ćuprija.

Zasedanje Opštinskog veća danas je privedeno kraju izmenama finansijsih planova OŠ “Vuk Karadžić“, biblioteke i OMŠ “Dušan Skovran“, a zatvoreno razmatranjem žalbi i formiranjem komisije za izbor programa od javnog značaja.