STO GODINA BORBE - Ćuprija.net
27357
post-template-default,single,single-post,postid-27357,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

STO GODINA BORBE

STO GODINA BORBE

Jubilej, kao što je vek postojanja imena “Borba” i trogodišnjica istoimenog časopisa, i više je nego dovoljan razlog da se tim povodom upriliči izložba fotografija, koja sadrži preko 350 fotografija, svrstanih u 15 celina, koje prikazuju nastanak i rad kuće Borba kroz čitav vek, od izgleda štamparije, Borbinih izdanja, ličnosti kao i Borbin zid zanimljivosti, koji je za mene, kao autora ove izložbe ostavio najjači utisak, istakla je Milica Drašković, autor izložbe “Vek Borbe” koja je povodom značajnog jubileja ovog lista, upriličena u galeriji ćuprijskog muzeja.

“Sam brend “Borba” koji postoji već 101. godinu. Pored profesionalne odgovornosti, kada se bavite temama poput kulture, tradicije, turizma, kojima se uostalom Borba i bavi, i kada kao saradnike imate mlade ljude koji stasavaju u ozbiljne novinare, onda ta odgovornost za mene kao urednika, i nije veliko breme. Ono čime Borba zaista može da se pohvali to je arhiva, novinska i foto dokumentacija koja je pravo kulturno blago, što nas čini svojevrsnim hroničarem nekih prošlih ali i sadašnjih vremena”, istakla je Elena Stojanović, urednica “Borbe”.

„Vek Borbe“ ćuprijskoj publici predstavili su Andrija Jorgić, direktor i Milica Drašković, priređivač izložbe, a dobrodošlicu gostima poželeli Vladimir Vasiljević,zamenik predsednika Opštine Ćuprija i Novak Novaković, direktor Muzeja „Horeum Margi-Ravno“.

Postavku izložbe zaintersovani građani mogu da pogledaju do 22. marta u galeriji ćuprijskog muzeja.