ZA SPORT U 2023. GODINI IZDVOJENO NAJVIŠE NOVCA DO SADA - Ćuprija.net
27327
post-template-default,single,single-post,postid-27327,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ZA SPORT U 2023. GODINI IZDVOJENO NAJVIŠE NOVCA DO SADA

ZA SPORT U 2023. GODINI IZDVOJENO NAJVIŠE NOVCA DO SADA

„Ove godine imamo 27 ugovora o finansiranju u ukupnom iznosu od oko 27 miliona dinara. Ukupan budžet za sport je 35 miliona, što se dosad nikada nije desilo. Od 2019. do danas budžet za sport je povećan više od dva puta. Ostatak do 35 miliona ostavljen je za još neke projekte i programe koji nas potencijalno očekuju u 2023. godini. Ako na ova sredstva, koja smo iz opštinskog budžeta namenili sportu, dodamo budžet Ustanove SRC „Ada“ za održavanje infrastrukture, koju skoro svi sportski klubovi besplatno koriste, ulaganja u sport su mnogo veća od ovih 35 miliona dinara“, izjavio je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija, obraćajući se predstavnicima sportskih udruženja koja su danas dobila sredstva za projektno finansiranje u 2023. godini.

Vasiljević je pritom najavio i pregršt događaja koji nas očekuju do kraja godine, posebno one koji će obeležiti manifestaciju Sportsko leto.

On je takođe apelovao na sportske klubove da još više međusobno sarađuju, te ih pozvao da budu aktivniji u promociji i prezentaciji svojih aktivnosti.