UTISCI SA SVETE ZEMLJE - Ćuprija.net
27299
post-template-default,single,single-post,postid-27299,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

UTISCI SA SVETE ZEMLJE

UTISCI SA SVETE ZEMLJE

Muzej “Horeum Margi – Ravno” i sveštenstvo Crkve Svetog Ðorđa bili su organizatori večeri tokom koje je svoje utiske sa vernicima i poštovaocima Svete zemlje u Jerusalimu podelio sveštenik Zoran Mišković.

Tokom svog boravka u Jerusalimu, sveštenik Zoran je obišao sveta mesta, napravio veći broj snimaka i fotografija i sa oduševljenjem preneo svoje impresije ostalim sveštenicama u Crkvi. Tada se javila potreba da se organizuje ovakvo okupljanje i sa vernicima podele utisci sa pitovanja u Svetu zemlju i razgovara na tu temu, kaže starešina ćuprijske crkve Rajko Rajković.

Objašnjavajući svoja iskustva svestenik Zoran Mišković naglašava da je potpuno prepuštanje njegove volje volji Božjoj bila polazna tačka na ovo putovanje koje je i kruna duhovnog života i izrastanja svake hrišćanske ličnosti. Osećaji koji su se javili na ovom putovanju su božje blagodeti koje svaka ličnost kada se vrati sa putovanja ima potrebu da ih podeli sa ostalim vernicima koje voli i do kojih mu je stalo, dodaje sveštenik Zoran.

Veče sa vernicima i razgovor sa šveštenikom Zoranom vodio je Novak Novaković direktor muzeja, postavljajući pitanja u čemu su mu se pridružili prisutni posetioci.