DOM KULTURE U JOVCU DOBIO PROSTOR ZA VEŽBU FOLKLORAŠA - Ćuprija.net
27221
post-template-default,single,single-post,postid-27221,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DOM KULTURE U JOVCU DOBIO PROSTOR ZA VEŽBU FOLKLORAŠA

DOM KULTURE U JOVCU DOBIO PROSTOR ZA VEŽBU FOLKLORAŠA

Fazna rekonstrukcija Doma kulture u Jovcu, nastavljena je opremanjem i privođenjem nameni još jedne prostorije u objektu, koju će ubuduće koristiti članovi Kulturno umetničkog društva Jovac, koje je u formiranju. Folklorno društvo već sada broji oko 60-ak članova, pretežno dece iz Jovca, Dvorice i Ostrikovca, kojima će na raspolaganju biti oko 120 kvadrata opremljenog prostora za vežbu i probe svih ansambala.

“Naša dužnost je da u saradnji sa mesnim zajednicama, pomognemo da naša sela, a prevashodno mladi dobiju adekvatne uslove za različite kulturne aktivnosti. Domovi kulture oduvek su slovili za mesta gde su se odvijala sva kulturna dešavanja u selu, pa otuda i želja lokalne samouprave da u dogledno vreme ovakve objekte učinimo pristupačnijim i kvalitetnijim, kako bi ih meštani u većoj meri koristili”, istakao je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija tokom obilaska Doma kulture u Jovcu.

“Veoma sam iznenađem brojem dece koja su iskazala interesovanje da se bave folklorom. Jovac je primer kako treba da izgleda saradnja lokalne samouprave i mesne zajednice. Meštani Jovca zajedno opredeljuju prioritete, a opština je tu da im pomogne u njihovoj realizaciji”, naglasio je predsednik Antić.

Treba istaći da je do sada u Jovcu realizovano nekoliko projekata koje su meštani predlagali. Pre dve godine, regulisano je korito Jovačkog potoka, asfaltirano nekoliko ulica, a u okviru Doma kulture oformljena je biblioteka i prostorija za sastanke. U narednom periodu očekuje se sanacija krova na vrtiću kao i rekonstrukcija centralne gradske saobraćajnice.