OD SUTRA PONOVO KONKURS ZA KUPOVINU KUĆA NA SELU - Ćuprija.net
27141
post-template-default,single,single-post,postid-27141,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OD SUTRA PONOVO KONKURS ZA KUPOVINU KUĆA NA SELU

OD SUTRA PONOVO KONKURS ZA KUPOVINU KUĆA NA SELU

Vlada Republike Srbije nastavlja sa podsticajima za oživljavanje sela a na predlog Ministarstva za brigu o selu, usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu.

Za ovaj program ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja. Mladima će pored mogućnosti da konkurišu za kupovinu kuće na selu biti omogućeno da konkurišu i za dobijanje pomoći od 10.000 evra za pokretanje sopstvenog posla na sopstvenom imanju.

Do sada je iz ovog programa kupljena 1631 kuća sa okućnicom u selima Srbije a od opredeljenih sredstava očekuje se kupovina još oko 500 kuća u selima na teritoriji Srbije.