ODRŽANA JE 92. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
27131
post-template-default,single,single-post,postid-27131,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 92. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA JE 92. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Predlog izmene budžeta za ovu godinu, koji je prethodno prošao javnu raspravu, našao se kao prva tačka dnevnog reda 92. sednice Opštinskog veća. Izmene budžetskih pozicija uslovljene su potrebom da se izmire obaveze za neke od kapitalnih projekata, kojima je završetak radova pomeren za ovu godinu i uvećanim dospelim obavezama po računima za električnu energiju pa su promene usklađene sa realnim troškovima. Odluka o izmeni budžeta će zbog kontinuiteta u poslovanju korisnika i izvršavanju finansijskih obaveza stupiti na snagu jedan dan po objavljivanju u Službenom glasniku opštine Ćuprija.

Nakon odluke o usklađivanju budžeta, prihvaćena je izmena finansijskog plana Gimnazije, kao i izveštaj o radu Centra za socijalni rad za prošlu godinu.

Sednicu veća zaključio je izveštaj o radu Interresorne komisije za procenu potreba deteta za dodatnom podrškom u oblastima obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite. Protekle godine, stoji u izveštaju, komisija je obradila 37 zahteva za različitim dodatnim potrebama dece, a ovakav izveštaj komisije i njen rad Opštinsko veće je pozitivno ocenilo.