POČELA REKONSTRUKCIJA DOMA KULTURE U SUPSKOJ, PROJEKAT PODRŽANA SREDSTVIMA EVROPSKE UNIJE - Ćuprija.net
26614
post-template-default,single,single-post,postid-26614,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČELA REKONSTRUKCIJA DOMA KULTURE U SUPSKOJ, PROJEKAT PODRŽANA SREDSTVIMA EVROPSKE UNIJE

POČELA REKONSTRUKCIJA DOMA KULTURE U SUPSKOJ, PROJEKAT PODRŽANA SREDSTVIMA EVROPSKE UNIJE

Opština Ćuprija uz podršku Evropske unije realizuje projekat pod nazivom „Rekonstrukcija i adaptacija objekta Doma kulture u naselju Supska“.

Ovo je prvi od nekoliko kapitalnih investicionih zahvata opštine Ćuprija u 2023. godini. Radovi na rekonstrukciji objekta izvodiće se tokom 270 kalendarskih dana pa će tako kad krajem oktobra radovi budu okončani Supska dobiti višenamenski objekat, u kome će pored prostora za kulturne, sportske i obrazovne aktivnosti, biti mesta i za seosku ambulantu.

Investitore, nadzorne organe i izvođače radova obišli su predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić i zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević. Tom prilikom predsednik Antić je naglasio da su radovi na Domu kulture u Supskoj plod zajedničkog rada. „Na zboru građana krajem prošle godine, meštani Supske bili su jasni da su Dom kulture i mesna ambulanta prioriteti ove mesne zajednice i na nama je bilo da takav zahtev konkretizujemo“. Isto mišljenje deli i Zoran Nikolić, predsednik mesne zajednice,Supska koji je istakao uverenje da će već do kraja godine ova mesna zajednica imati moderan multinamenski prostor.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata radove na vodovodnoj i kanalizacionoj instalaciji, kompletno uređenje sprata i plafona objekta, grejanje  i ventilaciju Doma kulture, fasadu, pristupne staze i spoljašnje uređenje. Izvođač radova je firma „Libero investment 381“ iz Smedereva. Vrednost posla je 310.732  dolara, od čega  je učešće opštine 134.760 (43,37%), dok je iznos od 175.972 dolara u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije obezbeđen preko programa Evropske unije za lokalni razvoj – Euro pro plus.

Realizacijom ovog projekta, kako navode u EU PRO Plus, biće poboljšani uslovi za pružanje medicinskih usluga i organizovanja društvenih i kulturnih aktivnosti za 1.662 meštana Supske.