OPŠTINSKI VEĆNICI ODRŽALI PRVU SEDNICU U NOVOJ GODINI - Ćuprija.net
26478
post-template-default,single,single-post,postid-26478,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OPŠTINSKI VEĆNICI ODRŽALI PRVU SEDNICU U NOVOJ GODINI

OPŠTINSKI VEĆNICI ODRŽALI PRVU SEDNICU U NOVOJ GODINI

Opštinski većnici su održavanjem 88. sednice nastavil rad u novoj godini.

Na dnevnom redu našlo se više tačaka a prve tri ticale su se finansijskih planova Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Gimnazije i Medicinske škole. U budžetu ovih ustanova se pored redovnih operativnih u materijalnih troškova predviđaju i sredstva za školska takmičenja. Deo finansijskog plana Medicinske škole predviđa u ovoj godini izradu projektne dokumentacije za izradu krova i zamenu elektroinstalacije, a u školi „Vuk Karadžić“ zamenu vodovodne i kanalizacine mreže u odeljenju za decu sa smetnjama u razvoju.

U nastavku 88. redovne sednice formirana je tročlana žalbena komisija Opštine Ćuprija koja, kao drugostepeni organ, odlučuje o žalbama službenika na rešenja i odluke.

Većnici su razmatrali prigovor jednog izvođača radova na rešenje o pribavljanju lokacijskih uslova i zaključke Komisije za utvrđivanje osnovanosti zahteva i naknada štete nastale usled ujeda pasa lutalica. Troje meštana Ćuprije i jedan iz Krušara bili su mete napada pasa lutalica, dok su žitelju Bigrenice od napuštenih pasa stradale domaće životinje. Njima je u skladu sa skupštinskom odlukom i predmetnim pravilnikom komisija utvrdila naknadu za nastalu štetu.