NOVOGODIŠNJA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POMORAVSKOG OKRUGA - Ćuprija.net
26212
post-template-default,single,single-post,postid-26212,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NOVOGODIŠNJA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POMORAVSKOG OKRUGA

NOVOGODIŠNJA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POMORAVSKOG OKRUGA

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić i predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić, bili su domaćini tradicionalnog susreta rukovodstva opštine i predstavnika medija Pomoravskog okruga.

Sumirajući godinu koja je na izmaku Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija ocenio ju je kao izazovnu i naglasio da je i pored toga završena prva faza uređenja centra grada, započeta rekonstrukcija Modne kuće, uređen je Trg sećanja na NATO agresiju i tereni Sokolskog doma. Značajna sredstva bila su usmerena i za uređenje infrastrukture i obrazovnih objekata u svim seoskim mesnim zajednicama. Više od 200 miliona dinara dobile su obrazovne ustanove, opština je finansirala udžbenike osnovcima i stipendirala deficitarna zanimanja. U svojoj diskusiji Antić je posebno naglasio nasleđen problem dugova Doma zdravlja. Samo u 2022. godini lokalna samouprava je otplatila nešto više od 60 miliona dinara, tako da će naredne godine jedan veliki finansijski problem konačno biti rešen, zaključio je predsednik Opštine Ćuprija.

Pitanje Doma zdravlja i dugovanja koja su bila veća od 3,5 miliona evra godinama je opterećivalo budžet opštine Ćuprija. Sada, kada je taj tug gotovo u celosti izmiren, opština može da sredstva koja su odlazila za plaćanje dugova iskoristi za niz infrastrukturih projekata, rekao je u svom obraćanju medijima Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i dodao da će naredna godina biti posvećena energetskoj sanaciji javne rasvete u gradu i selima, zašta su predviđena ogromna sredstva i, pre svega, vodosnabdevanju. Godine suše pogoršale su ionako ne najbolje vodosnabdevanje grada pa će narednih godina u ovaj vitalni segment biti uloženo gotovo sedam miliona evra. Milion evra u 2023. za nove bunare u Supskoj, na Strelištu i na Slaviji i njihovo povezivanje sa gradskom mrežom. Ostalih 6 miliona obezbediće Ministarstvo za javna ulaganja, i ta sredstva će biti usmerena za rekontrukciju kompletne gradske mreže.

U Ćupriji će naredne godine biti započeti radovi na uređenju Trga Stefana Prvovenčanog i Ulice cara Lazara, a grad će dobiti novu kapelu.

Kada je reč o privredi, obojica predsednika najavljuju za 2023. godinu još jednu fabriku Feka automotiv, ali i izgradnju ritejl parka koji će imati regionalni karakter.

Erić ističe da ima i drugih investitora koji su zainteresovani za ulaganje pre svega u Industrijski park “Dobričevo”, ali i da se priprema dokumentacija za izgradnju novog drumskog mosta na Velikoj Moravi.

Zaključujući obraćanje novinarima, Ninoslav Erić je naglasio očekivanja da će naredna godina za Ćupriju biti više razvojna nego ova na izmaku i čestitao građanima opštine Ćuprija predstojeće preznike.