DONACIJA RADNIKA SMP-A IZ ĆUPRIJE ŠTIĆENICIMA MANASTIRA SVETE PETKE - Ćuprija.net
25788
post-template-default,single,single-post,postid-25788,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DONACIJA RADNIKA SMP-A IZ ĆUPRIJE ŠTIĆENICIMA MANASTIRA SVETE PETKE

DONACIJA RADNIKA SMP-A IZ ĆUPRIJE ŠTIĆENICIMA MANASTIRA SVETE PETKE

Zaposleni u kompaniji SMP Automotiv organizovali su prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu prehrambenih proizvoda koji su uručeni štićenicima Doma za ometene u razvoju pri crkvi Svete Petke u mestu Izvor kod Paraćina.

U dogovoru sa sestrinstvom manastira, novac je opredeljen za kupovinu 208 kilograma nekvarljivih namirnica koje se svakodnevno koriste u pripremi svakodnevnih obroka.

Ovakvom donacijom radnici kompanije SMP Automotiv pokazuju da slede primere dobrih dela koje čini ova društveno odgovorno kompanija ističiću solidarnost, humanost i empatiju najvrednijim osobinama koje imamo.

Manastir Svete Petke Izvorske u Paraćinu jedini je manastir koji pod svojim okriljem ima i Dom za ometene u razvoju, pa ga to čini jedinstvenim manastirom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i po tome je prepoznatljiv. Sestrinstvo čini 13 monahinja. U domu trenutno boravi 88 štićenica, koje imaju od 20 do 70 godina.