ODRŽANA JE 84. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
25481
post-template-default,single,single-post,postid-25481,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 84. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA JE 84. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Više predloga rešenja našlo se na dnevnom redu 84. sednice opštinskog veća koja je započeta razmatranjem izrade Plana detaljne regulacije u Mesnoj zajednici Isakovo sa ciljem da se razdvoje površine javne namene od površina za ostale namene
Rad većnika nastavljen je poslednjim ovogodišnjim usklađivanjem finansijskih planova Gimnazije, PU „Dečija radost“, kao i mesnih zajednica Mijatovac i Žirovnica.

Set tačaka dnevnog reda bio je posvećen raspodeli Budžetskog fonda za poljoprivredu a prva od odluka odnosila se na dodeljivanju sredstava za organsku proizvodnju. Iznos od 69.188 dinara dodeljen je proizvođaču iz Jovca, koji je i jedini u potpunosti ispunio uslove konkursa.

Budžetska podrška za investiranje u ekonomske aktivnosti na selu ove godine je namenski usmerena razvoju ruralnog turizma. Za ovu namenu opredeljeno je 300 hiljada dinara, a sredstva su dobila dva učesnika konkursa. Podsticajna sredstva za investicije u fizičku imovinu u iznosu od 140.090 dinara dobila su dva nosioca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine, koji će novac iskoristiti za podizanje višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze. Za finansiranje kamata kratkoročnih poljoprivrednih kredita iz fonda za razvoj poljoprivrede preostalo je 171.765 dinara, a ova sredstva dobilo je osam proizvođača koji su u prethodnom periodu koristili kredite za poširenje poljoprivredne proizvodnje. Raspodela sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede završena je dodelom podsticajnih sredstava za nabavku reproduktivnog materijala: za veštačko osemenjavanje krava iznos od 14 hiljada dinara dobila su dva nosioca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Opštinsko veće je, na predlog komisije, preraspodelilo odobrena sredstva za finansiranje programa udruženja. Umesto za poziciju „očuvanje tradicije na selu“, 32.600 dinara biće usmereno za nabavku kalorifera za grejanje prostorije gde probe održava KUD „Krušarska mladost“.

Sednicu Opštinskog veća zaključila je saglasnost na sporazum o poravnanju sa Instituom „Mihajlo Pupin“ DOO iz Beograda, a na predlog Opštinskog pravobranilaštva.