83. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
24436
post-template-default,single,single-post,postid-24436,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

83. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

83. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

83. sednicu opštinskog veća opštine Ćuprija otvorilo je razmatranje predloga Odluke o načinu i postupku određivanja ulica. Ovom odlukom određuje se i potvrdjuju obaveza ćiriličnog ispisivanja svake ulice i svakog trga u Ćupriji a predlog njihovog naziva utvrdiće posebna komisija. 

Naredna tačka ticala se predloga Odluke o zonama na osnovu kojih se utvrđuje godišnji porez na imovinu. Na teritoriji opštine postoje tri zone čije su granice definisane na osnovu komunalne i saobraćajne opremljenosti i povezanosti sa centralnim delovima grada. Kraj godine je i vreme za poslednja usklađivanja finansijskih planova sa rastom cena neplaniranih troškova pa je narednih nekoliko tačaka sednice opštinskog veća bilo posvećeno ovoj temi.

Većnici su pozitivno odlučili na predložene izmene finansijskih planova osnovne škole „Đura Jakšić“, „Vuk Karadžić“, „13 oktobar“, OMŠ „Dušan Skovran“, Medicinske i Tehničke škole, mesnih zajednica Cernica, Virine, Jovac, SRC “Ada“, Narodne biblioteke „Dušan Matić“, Ustanove kulture, Turističke organizacije i Muzeja „Horeum Margi-Ravno“. 

Sednica je zaključena davanjem saglasnosti na zahtev Opštinskog pravobranilaštva za zaključenje sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa Opštine Ćuprija i Telekoma, kao i na zahtev SRC „Ada“ za izmenu dela statuta ustanove za sport.