POTPISANI UGOVORI ZA KUPOVINU JOŠ ČETIRI SEOSKE KUĆE SA OKUĆNICOM - Ćuprija.net
24101
post-template-default,single,single-post,postid-24101,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POTPISANI UGOVORI ZA KUPOVINU JOŠ ČETIRI SEOSKE KUĆE SA OKUĆNICOM

POTPISANI UGOVORI ZA KUPOVINU JOŠ ČETIRI SEOSKE KUĆE SA OKUĆNICOM

U petak su u Palati Srbija, u Ministarstvu za brigu o selu, potpisani ugovori po Programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Na teritoriji opštine Ćuprija tako će četiri mlade porodice dobiti po kuću sa ekonomskim dvorištem, a Jovac, Mijatovac, Paljane i Krušar žitelje sa prebivalištem.

Inače, na konkursu koji je bio raspisan februara ove godine, podnosioci prijava mogli su da budu supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina starosti, koji su konkurisali zajedno sa jedinicom lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalaze predmetne seoske kuće sa okućnicom.

Ugovorima je između ostalog predviđeno da korisnici bespovratnih sredstava za kupovinu kuća sa ekonomski dvošištem dobiju po 1.200.000 dinara.

Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom finansira Ministarstvo za brigu o selu.