13. GODIŠNJA IZLOŽBA UMETNIKA – PORTAL SAVREMENIH STVARALICA - Ćuprija.net
23923
post-template-default,single,single-post,postid-23923,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

13. GODIŠNJA IZLOŽBA UMETNIKA – PORTAL SAVREMENIH STVARALICA

13. GODIŠNJA IZLOŽBA UMETNIKA – PORTAL SAVREMENIH STVARALICA

Veliki broj fotografija, likovnih radova, crteža i skulptura predstavljeno je na 13. po redu godišnjoj kolektivnoj izložbi ćuprijskih umetnika koju realizuje „Zavičajni klub likovnih umetnika Ćuprije”.

Priliku da publici predstavi svoje radove dobilo je trideset umetnika čiji radovi najbolje prikazuju trenutnu umetničku scenu grada na Moravi.

“Na izložbi se ove godine nalazi i nekoliko skulptura, jer su i one jedan vid izražavanja umetnika osim standardnih formi kao što su fotografija i slikarstvo”, kaže Novak Novaković, direktor Muzeja “Horeum Margi – Ravno”. Osim afirmisanih umetnika koji su redovni na izložbama, ove godine uključeno je i nekoliko novih čiji će radovi po prvi put biti izloženi.

Godišnja izložba umetnika nema tematski karakter već ima za cilj da svako od umetnika predstavi ono što najbolje opisuje njega i njegov rad. Ova izložba je svakako najznačajniji likovni događaj u našem gradu i jedan od značajnijih koji uspeva da okupi ne samo umetnike koji žive u Ćupriji, već i one koji su poreklom iz našeg grada

Zainteresovani građani koji žele da pogledaju postavljene radove u galeriji Muzeja “Horeum Margi RAvno” moći će to da učine do 20. decembra.