"NA LITICI" PREDSTAVA KOJA SE PREPRIČAVA - Ćuprija.net
23893
post-template-default,single,single-post,postid-23893,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

“NA LITICI” PREDSTAVA KOJA SE PREPRIČAVA

“NA LITICI” PREDSTAVA KOJA SE PREPRIČAVA

U organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i u saradnji sa Udruženjem mladih, Kancelarijom za mlade Ćuprija i Školom glume organizovano je izvođenje predstave „Na litici čiju režiju potpisuje Zoran Zarubica.

“Na litici” je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastala po istinitoj priči.

Na internet čet-rumu, Julija objavljuje da želi da se ubije i da to ne želi da uradi sama…

Izvođenje ove predstave, podržano je od strane Vlade Švajcarske, u okviru poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju koji podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Igraju: Maja Šuša i Nikola Pavlović

Projekat je namenjen mladima, 15-29 godina, srednjoškolcima i studentima, odnosno mladima najrazličitijih profesija, oba pola, jer, nažalost, među ovom populacijom sucid  je drugi uzrok smrti.

Po završetku predstave organizovana je tribina na temu: „Mladi i komunikacija o mentalnom zdravlju i njihovim osećanjima“, u kojoj su učestvovali glumci iz predstave, psiholog Suzana Savić i predstavnici Udruženja mladih Ćuprije.