81. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
23831
post-template-default,single,single-post,postid-23831,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

81. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

81. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

Pozitivnom odlukom opštinskih večnika o predlogu revizije budžeta za 2022. godinu započeta je 81. redovna sednica ovog tela. Konačnu odluku o predloženim izmenama, daće Skupština opštine na narednom zasedanju a izmena je uslovljena objektivnim okolnostima. Neke investicije, poput izgradnje Trga Stefana Prvovenčanog i postavljanje led bilborda po gradu, ostavljene su za narednu godinu, pojedine aktivnosti kao što su podrška roditeljstvu i rađanju su umanjene jer nije bilo dovoljno zainteresovanih. Ostvarene su i određene uštede sredstava pa je sve ovo, uz još neke manje izmene, promenilo je određene budžetske pozicije za šta je bila neophodna i podrška Opštinskog veća.

Sednica je nastavljena prihvatanjem predloga stručnih službi o izmenama Odluke o platama izabranih i postavljenih lica u organima opštine. Ove odluke ne znače povećanje zarada, već usaglašavanje sa važećim zakonskim propisima. Većnici su takođe pozitivno reagovali i na polugodišnju informaciju o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća čiji je osnivač opština.

Rad većnika završen je davanjem podrške zahtevu JKP “Ravno 2014“ na već odobreni deo budžetskih subvencija. Ovaj put zahtev se odnosio na nabavku kamiona kipera za potrebe održavanja puteva u iznosu od 6.480.000 dinara. Pored ovog podržan je i predlog Centra za socijalni rad. za nabavku 167 novogodišnjih paketića za decu starosti do 12 godina čiji su roditelji korisnici prava novčane socijalne pomoći.

Na kraju današnjeg zasedanja većnika, predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić informisao je prisutne o održanom sastanku u Paraćinu koji se ticao definisanja zajedničkih mera opština Ćuprija i Paraćin kako bi vodosnabdevanje građana dve lokalne samouprave bilo znatno poboljšano već 2023. godine.